#100Verhalen: Daniel Snaterse – vrijwilliger met passie voor de piano

Met Daniel raak je niet uitgepraat over zijn grootste passie, pianospelen. Daniel speelt op topniveau en is een groot talent. Om op topniveau te blijven, speelt hij elke dag piano. Een dag niet gespeeld is achteruitgang zo vertelt Daniel. En om zijn passie voor de piano te delen met anderen speelt Daniel al vanaf 2013, toen was hij 8 jaar, ‘vrijwillig’ op de piano. Benieuwd naar het verhaal van Daniel? Lees hier verder..

 

2021 Is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. In Ermelo doet ongeveer de helft van de inwoners vrijwilligerswerk. Dat vrijwilligerswerk niet aan leeftijd gebonden is, bewijst Daniel, die met 8-jarige leeftijd al zijn eerste vrijwillige optreden gaf bij de Amaniet, één van de zorglocaties van de Zorggroep Noord West Veluwe.

 

Dit schooljaar mocht hij zijn vrijwillige piano optredens gebruiken voor de Maatschappelijke Stage. Een Maatschappelijke Stage is een vorm van leren buiten school, waarbij leerlingen door middel van vrijwilligerswerk kennis maken met allerlei aspecten van de samenleving. Zo ook Daniel.
“Ik heb piano gespeeld op de Amaniet tijdens het kerstdiner. Dat was heel leuk om te doen, maar ook aanpassen. Ik ben niet gewend om op de achtergrond te spelen dus op een gegeven moment is de piano naar een andere ruimte verplaatst omdat de mensen het geluid te hard vonden”.

 

Daniel heeft door zijn vele vrijwilligerswerk heel veel geleerd wat zijn spel ten goede komt en af en toe belandde hij in hele grappige situaties. Daniel vertelt: “We gaan altijd vooraf even kijken naar de ruimte waar ik kom spelen. Gelukkig maar, want we hebben weleens een dag van te voren de bovenste laag van de piano toetsen vast gelijmd. Die zaten los”. Naast grappige situaties herinnert hij zich vooral ook de bijzondere situaties. Zo speelde hij voor zijn oma in Sonnevanck en de andere bewoners vonden het zo mooi dat hij daarna regelmatig in de woonkamer kwam spelen.

 

Vrijwillig piano spelen voor anderen is niet altijd makkelijk en vergt veel aanpassingsvermogen, maar Daniel doet het met passie. Die passie hoor je in alles wat hij zegt als hij het over de piano heeft. En zeg nou zelf hoe mooi is het om anderen blij te maken met jouw passie!

Wil jij ook jouw passie inzetten voor een ander? Neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk Ermelo, 0341-551678 of steunpuntvrijwilligerswerk@welzijnermelo.nl of kijk voor meer en andere vrijwilligersvacatures op https://www.welzijnermelo.nl/diensten/vacaturebank/