#100Verhalen: Danny Broere – vrijwilliger bij Stichting Present

Met een achtergrond in de landbouwsector en ervaring vanuit een groot hoveniersbedrijf zocht Danny een aantal jaar geleden contact met Stichting Present omdat hij met die ervaring ook graag iets voor anderen wilde betekenen. Inmiddels heeft hij ervaren, o.a. door zijn vrijwilligerswerk, maar ook door zijn huidige werk als postbode dat de zorg hem heel erg aanspreekt en denkt hij er zelfs over na om zich te laten omscholen! Hoe dat zo gekomen is, lees je hier in het verhaal van Danny..

 

NLDoet
Toen er een oproep van NLDoet voorbij kwam, zocht Danny contact met Stichting Present in zijn toenmalige woonplaats Putten. Inmiddels is hij verhuisd naar Ermelo en vrijwilliger geworden voor Present Ermelo. Stichting Present slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden. En aangezien Danny handig is zowel met klussen als met tuinonderhoud, helpt hij op afroep mee bij mensen in huis of in de tuin. Dit klussen gaat zowel in groepsverband als alleen en kun je flexibel doen. Er is een appgroep waar de klussen in gedeeld worden en dan kun je zelf aangeven of je beschikbaar bent.

 

Betaald met liefde
Danny wilde graag iets doen waarin hij van betekenis kan zijn voor anderen. Hij vertelt: “als het goed met je gaat, hoef je dat niet alleen voor jezelf te houden. Ik zou het andersom ook waarderen als iemand mij wil helpen als het niet goed gaat. De mensen die we helpen, hebben vaak weinig geld en dat we er dan met z’n allen voor zorgen dat het toch voor elkaar komt. Daar krijg je enorm veel dankbaarheid en waardering voor terug. Ik zeg wel eens, ik word betaald met liefde!”

 

Omscholen
De naastenliefde die hij door zijn vrijwilligerswerk ervaren heeft, zet hem ook aan het denken over zijn toekomst. “Ik werk momenteel als postbode en ook daar kom ik veel in contact met mensen die eenzaam zijn en die behalve de postbode niemand spreken op een dag. Ik probeer daar altijd tijd voor vrij te maken in mijn werk”. Zorgen voor een ander, één van de talenten die Danny ontdekt heeft de laatste tijd door zijn werk en door zijn vrijwilligerswerk. En dit heeft hem zo aan het denken gezet dat hij een opleiding in de zorg overweegt.
Wat vrijwilligerswerk al niet teweeg kan brengen!

 

Wil je net als Danny ook van betekenis zijn voor een ander? Neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk Ermelo, 0341-551678 of steunpuntvrijwilligerswerk@welzijnermelo.nl of kijk voor meer en andere vrijwilligersvacatures op https://www.welzijnermelo.nl/diensten/vacaturebank/