#100Verhalen: Eric-Jan – computerclub en disco voor mensen met een verstandelijke beperking.

Iets heel anders doen dan wat je achtergrond is en dan ontdekken dat je dat heel erg leuk vindt en er talent voor hebt! Dat overkwam Eric-Jan nadat hij, vanwege zijn ICT-achtergrond, gevraagd werd om de computerclub voor mensen met een verstandelijke beperking te begeleiden.

 

“Ik had nog nooit gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking, maar had vanuit mijn werk wel veel ervaring met het verlenen van service en daar heb je veel geduld bij nodig, dus ik ben het maar gewoon gaan proberen. En nu vind ik het heel erg leuk!” zegt Eric-Jan met een glimlach op zijn gezicht. “Soms vragen mensen om de twee minuten of je ze wil helpen, maar dat maakt mij niet uit. Het plezier dat de mensen hebben, geeft mij zoveel”.

 

Eric-Jan werd door een sociaal werker van Welzijn Ermelo gevraagd of hij de club wilde leiden na het vertrek van de vorige begeleider. “En doordat je dan ergens loopt, wordt je vanzelf voor meer dingen gevraagd”. En omdat Eric-Jan er nog wel wat bij wilde doen, ging hij ook helpen bij de disco voor mensen met een verstandelijke beperking, 1x in de maand. “En ook dit is zo leuk! De mensen zijn zo enthousiast om je te zien en hebben zo’n plezier, daar word je vanzelf blij van!”

 

Helaas liggen beiden activiteiten door de huidige situatie stil. Maar gelukkig werd Eric-Jan al snel voor wat anders gevraagd. “Zo heb ik in de eerste lockdown kaarten rondgebracht voor Welzijn Ermelo en ben ik nadat Welzijn Ermelo weer open mocht, gaan werken als gastheer in de inloop. En ook dit bevalt goed! Zo ontdek ik steeds weer nieuwe dingen die ik leuk vind om te doen. En niet minder belangrijk, ik ontmoet veel mensen en heb daardoor veel sociale contacten in mijn vrijwilligerswerk. Ik sta dan wel voortdurend ‘aan’ tijdens zo’n activiteit, maar ook dat geeft me weer rust”.

 

Op de vraag “Is er vrijwilligerswerk dat je ooit nog zou willen doen?” verschijnt er een lach op het gezicht van Eric-Jan. “Op dit moment niet zegt hij, want wat ik nu doe vind ik heel erg leuk! En ik mis de mensen van de disco en de computerclub”.

 

Lijkt het je ook leuk om gastheer/gastdame te zijn bij Welzijn Ermelo? Of draai je graag een activiteit mee als het weer mag? Neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk Ermelo, 0341-551678 of steunpuntvrijwilligerswerk@welzijnermelo.nl of kijk voor meer en andere vrijwilligersvacatures op https://www.welzijnermelo.nl/diensten/vacaturebank/