#100Verhalen: Marit – vrijwilliger bij de beautymiddag voor ouderen.

Iedere week verzorgt Marit de handen van vele dames woonachtig op de Amaniet. Een zachte crème, nagels knippen en voor wie dat wil een mooie nagellak. Daarmee maakt Marit deze dames heel blij, maar ze geniet er zelf ook heel erg van! En wat best een beetje bijzonder is aan Marit, ze is pas 15 jaar.

 

Marit deed haar maatschappelijke stage bij de Zorggroep Noordwest Veluwe op locatie de Amaniet. Een maatschappelijke stage is een stage waarbij leerlingen van de middelbare school vrijwilligerswerk doen als onderdeel van het lesprogramma. “Ik ben begonnen met ondersteuning tijdens de avondvierdaagse. Ik duwde een rolstoel of wandelde samen met een bewoner en vond dat heel erg leuk!”.

 

Omdat Marit zo enthousiast was over haar maatschappelijke stage werd ze door de Welzijnsmedewerker van de Amaniet gevraagd of ze niet als vrijwilliger aan de slag wilde. Extra handen zijn bij de Zorggroep altijd welkom voor o.a. handverzorging, spelletjes, wandelen, koffie en thee schenken, ondersteuning bij de maaltijd. En zo geschiedde.
En elke week weer ervaart Marit hoe waardevol het is om haar vrijwilligerswerk te doen. “Zodra ik de locatie binnen kom lopen, zijn de bewoners blij me weer te zien en dat geeft zo’n fijn gevoel!”

 

 

Lijkt het je ook leuk om vrijwilligerswerk te doen bij ouderen op een van de locaties van de Zorggroep? Neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk Ermelo, 0341-551678 of steunpuntvrijwilligerswerk@welzijnermelo.nl of kijk voor meer en andere vrijwilligersvacatures op https://www.welzijnermelo.nl/diensten/vacaturebank/