#100Verhalen: Marjolein Leeuwenkamp – vrijwilliger bij de Zorggroep Noord West Veluwe

Belangrijkste doel voor Marjolein in haar vrijwilligerswerk is mensen met een glimlach achterlaten, want die heeft ze zelf ook. En als je dan hoort wat ze allemaal gedaan heeft vanaf het moment dat haar kinderen naar school gingen dan heeft ze heel veel mensen een glimlach bezorgd. En niets is haar te gek! Van leesmoeder, Oma Bakpiet bij het Pakjeshuis tot dansend de Avondvierdaagse doen met bewoners van de Dillenburg. Lees hier het verhaal van Marjolein..

 

Toen de zonen van Marjolein naar school gingen, wilde ze graag iets voor de maatschappij betekenen en iets leuks doen. Ze begon als leesmoeder op school en daar kwam knutselhulp bij, assisteren bij schoolreisjes, biebhulp en de OR. Toen haar kinderen groter werden, begon ze bij Rehoboth een van de (toenmalige) locaties van de Zorggroep Noord West Veluwe. Ze deed daar vrijwilligerswerk als denksporter, bloemschikker en waar nodig hulp bij uitjes, sportdagen, markten en wat er verder maar voorbij kwam.

 

Na een poosje was ze toe aan een nieuwe uitdaging en begon ze bij de start van museum Het Pakhuis in Ermelo. Eerst aan de balie en al snel kwam het idee om daar een Pakjeshuis voor Sinterklaas te starten. Met groot succes! Daar heeft ze 8 jaar vol overgave Oma Bakpiet gespeeld en zich ingezet voor het complete sponsor gebeuren en om alle hulppieten (een dikke veertig) in te roosteren en de boel te begeleiden. Dit samen met de toenmalige directeur van Het Pakhuis, en toen zij weg ging was Marjolein ook toe aan een andere uitdaging!

 

Omdat Marjolein altijd bij de Zorggroep was blijven “hangen”, daar mochten ze al die jaren de Pakhuis-Pieten schminken, was de overstap naar de Zorggroep snel weer gemaakt. De Rehoboth was inmiddels gesloten dus ging Marjolein tijdelijk naar de Amaniet, een van de andere locaties. Spelletjes doen, bloemschikken, bezoekjes aan de markt brengen, de avondvierdaagse meelopen. Marjolein was voor alles enthousiast te krijgen! Later stapte ze toch weer over naar de Dillenburg. Bloemschikken, beautymiddagen, koersbal, koffieschenken en uitjes. En ook nog een verhuizing heeft Marjolein meegemaakt. Die van het Kroondomein, de nieuwste locatie van de Zorggroep. En ook daar is ze voor alles enthousiast te maken, altijd met een glimlach!

 

Ben je na het lezen van het verhaal van Marjolein ook enthousiast over vrijwilligerswerk bij de Zorggroep Noord West Veluwe? Neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk Ermelo, 0341-551678 of steunpuntvrijwilligerswerk@welzijnermelo.nl of kijk voor meer en andere vrijwilligersvacatures op https://www.welzijnermelo.nl/diensten/vacaturebank/