#100Verhalen: Pieter Mol – vrijwilliger bij De Herbergier Ermelo

Pieter is één van de vele vrijwilligers in de zorg. Een sector in het vrijwilligerswerk die nog veel helpende handen kan gebruiken. Voor Pieter is het vanzelfsprekend dat hij iets terug doet voor de samenleving. Hij wil daarin ook graag een voorbeeld zijn voor anderen die net als hij een uitkering krijgen. Hoe Pieter hier vorm aangeeft, lees je in zijn verhaal.

 

De Herbergier
Zo’n 4 jaar geleden kwam Pieter in contact met Albert en Marjan van Noort, zorgondernemers van De Herbergier Ermelo. Er was gelijk een klik en ondanks dat Pieter geen ervaring had in de zorg, ging hij er als vrijwilliger aan de slag. “Ik doe er van alles, vertelt Pieter. Ik werk één dagdeel in de week. Als ik aankom, begin ik de ochtend met koffie. Daarna kijk ik wie van de bewoners zin heeft om iets te gaan doen. Dat kan een spelletje zijn of fietsen op de duo-fiets. Ik ben er op dat moment echt voor de mensen. En alles wat ik geef, krijg ik in veelvoud terug. Als ik daar ben, vergeet ik mijn eigen sores en dat is fijn”.

 

Voorbeeld voor anderen
Pieter is volledig afgekeurd en leeft van een uitkering. “Ik vind het normaal dat je dan iets terug doet voor de samenleving. Naast dat ik vrijwilliger ben bij de Herbergier, help ik veel mensen in mijn eigen omgeving. Ik doe tuintjes bij mensen die dat niet meer zelf kunnen en hier en daar een klusje. Er is genoeg te doen en veel organisaties kunnen extra helpende handen gebruiken dus als het binnen je vermogen ligt, beteken dan wat voor de samenleving en voor je medemens”.

 

Wil jij net als Pieter ook vrijwilliger worden in de zorg? Voor alle vrijwilligersvacatures in de zorg en andere sectoren kijk op https://www.welzijnermelo.nl/diensten/vacaturebank/
Of neem contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk Ermelo, 0341-551678 of
steunpuntvrijwilligerswerk@welzijnermelo.nl.