Alles op z’n KOPP! Een spel-werk-groepstraining voor jonge mantelzorgers

Alles op z’n KOPP! Een spel-werk-groepstraining voor kinderen van ouder(s) die psychiatrisch ziek of verslaafd zijn.

Tactus en Welzijn aan de slag met regionale Doe –praatgroep KOPP/KVO “alles op z’n kopp”

 

Het is voor een kind niet gemakkelijk wanneer een van zijn ouders (psychiatrisch) ziek of verslaafd is. Ouders willen het beste voor hun kind en willen de kinderen niet met hun ziekzijn belasten. Toch voelen kinderen feilloos aan wat er aan de hand is. Ieder kind gaat op zijn eigen manier om met de ziekte van ouders. Het ene kind gaat piekeren, de ander wordt zorgzaam, boos of laat probleemgedrag zien. In deze situatie hebben ouders als kinderen ondersteuning nodig.

 

Voor deze kinderen is er een KOPP/KVO trainingsgroep. Een spel-werk-groepstraining voor kinderen van ouder(s) die psychiatrisch ziek of verslaafd zijn. De trainingsgroep wordt aangeboden door Tactus, Evelyne van Dijk en de regionale servicepunten Mantelzorg, Lisanne van den Hee vanuit de locatie Jongerencentrum WE-inloop Jonge Mantelzorgers, Raadhuisplein 10 te Ermelo.

 

Het doel van een KOPP/KVO-training is dat het kind met meer vertrouwen en inzicht in eigen kunnen en mogelijkheden de relatie met zijn ouder(s) kan vormgeven en zijn eigen plek in het gezin weet te vinden…en weer meer ”gewoon” kind kan zijn.

 

De KOPP/KVO trainingen is voor kinderen tussen 8-12 jaar die in Harderwijk, Ermelo en Putten wonen. Met ouder(s) en kind zal een persoonlijk intakegesprek plaatsvinden om wederzijdse verwachtingen af te stemmen. Binnen twee maanden na de laatste bijeenkomst vindt er met ouder(s) en kind een evaluatiegesprek plaats. Uiteraard kan men op verzoek tussentijds ook contact houden.

 

De trainingen voor kinderen van 8-12 jaar starten in september op de maandagmiddag , duur van bijeenkomsten zijn 1,5 uur met een groepsgrootte van maximaal 8 kinderen.

 

Kinderen vanaf 13 -16 jaar kunnen zich ook aanmelden en bij voldoende interesse start doorlopend een nieuwe groep. Data nog niet bekend.

 

Is de KOPP/KVO training iets voor uw kind?

 

Meer informatie en of aanmelden voor 1 september:

e.vandijk@tactus.nl telefoon 06-30997361

lisanne.van.den.hee@welzijnermelo.nl   lvdhee@swputten.nl

Deelname is gratis.