De zwaaisteen: zwaaien voor een glimlach

De zwaaisteen: zwaaien voor een glimlach

Zwaaien is een powergebaar! Het betekent: contact, glimlachen, de ander zien, elkaar oppeppen en heel veel meer. Nu mensen noodgedwongen veel thuis zitten en sommige mensen zich zelfs een beetje alleen voelen, is zwaaien belangrijker dan ooit!

 

Daarom onthult wethouder Hans de Haan op donderdag 23 april de eerste zwaaisteen in Ermelo op locatie de IJsvogel.

 

Een Zwaaisteen is een stoeptegel met een vrolijke zwaaihand die voorbijgangers uitnodigt om naar elkaar te zwaaien. Zwaaistenen vind je meestal bij mensen voor het huis, maar je kunt ze ook tegenkomen op andere plekken. Waar de Zwaaisteen ook ligt… hij doet altijd een appèl op je om vaker naar anderen te zwaaien.

 

De eerste Zwaaisteen werd in 2019 onthuld in Zwolle en is een initiatief van www.zwaaisteen.nl. Inmiddels zijn er op heel veel plekken in Nederland zwaaistenen te vinden en omdat in deze tijd contact met en aandacht voor elkaar onmisbaar zijn, heeft Welzijn Ermelo in samenwerking met Rabobank Randmeren het initiatief genomen om de Zwaaisteen naar Ermelo te halen.

 

Voor meer informatie over dit initiatief kunt u mailen naar Kim Straatman en Hanneke Starre, hulpdienst@welzijnermelo.nl