AutoMaatje

U kunt gebruik maken van ANWB AutoMaatje. Dit met inachtneming van de coronamaatregelen van het RIVM en het protocol ANWB AutoMaatje.

Lees meer

Wat is het?

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Ermelo toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin.

Wat is het?

Ermelo eerste AutoMaatje op de Noord West Veluwe

ANWB AutoMaatje Ermelo wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Gemeente Ermelo, Welzijn Ermelo, Rabobank Stimuleringsfonds, Provincie Gelderland, Het Oranjefonds, ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers uit Ermelo.

ANWB AutoMaatje is opgericht in december 2016 en binnen 8 maanden al actief in 17 gemeenten in Nederland. Ermelo is de eerste in de regio Noord West Veluwe, maar zal komende tijd snel opgevolgd worden door andere plaatsen. In Barneveld en Achterveld is ANWB Automaatje al heel succesvol. Eind 2017 waren er landelijk meer dan 30 plaatsen actief met ANWB AutoMaatje.

 

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Ermelo, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje. Een vrijwilliger van het servicepunt koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwillige chauffeurs bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De chauffeur komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

 

Het gebruik van ANWB AutoMaatje is niet leeftijdsgebonden! Landelijk zie je wel dat de grootste doelgroep die gebruik maakt van AutoMaatje ouderen zijn.

 

Servicepunt

Het Servicepunt is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 uur op 0341-750225 en per mail:
anwbautomaatje@welzijnermelo.nl

 

Corien Benard Sociaal Werker | Project Manager 0341 567000

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Corien Benard.

Email Corien

Onze Diensten

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Corien Benard.