Het Financieel Café Ermelo & Harderwijk

In het Financieel Café kunnen mensen terecht met allerlei vragen over geldzaken en administratie.

Het Financieel Café wordt gerund door de vrijwilligers van Zorgdat, Welzijn Ermelo, Schuldhulpmaatje en Humanitas. Zij zijn hiervoor getraind en kunnen direct helpen bij het invullen van formulieren of het aanvragen van toeslagen en/of kwijtscheldingen. Ook helpen zij met het lezen van moeilijk te begrijpen brieven, die u soms krijgt van uitkerende instanties of de belastingdienst. Het Financieel Café is gericht op actie! Er zijn computers en telefoons aanwezig en als het nodig is, wordt er direct telefonisch contact gelegd of gemaild met de verantwoordelijke personen.

 

Schulden

Het financieel café is er voor iedereen, die moeite heeft met zijn/haar geldzaken. Voor sommigen zal één bezoek aan het café genoeg zijn. Voor anderen is het misschien wel handig om elke maand even binnen te lopen om de ontvangen post door te nemen of betalingen te doen via het internet. Ook mensen met schulden zijn van harte welkom. De medewerkers van het financieel café hebben daar ervaring mee en helpen hen op weg naar een oplossing. Een bijzonder café dus, waar hulp en koffie gratis zijn!

 

Openingstijden

Ermelo: iedere maandagavond van 18:30 – 20:00 uur en iedere donderdagochtend van 10:00-12:00 in Plaza, Raadhuisplein 10.

 

Harderwijk: iedere dinsdagochtend van 10:00-12:00 in Wijkontmoetingscentrum Stad, Houtkamp 33.

 

 

Meenemen: uw burgerservicenummer en uw Digid-codes

Inwoners van Ermelo kunnen ook naar het financieel café in Harderwijk gaan en omgekeerd zijn bewoners van Harderwijk net zo welkom in Ermelo.