Ik heb een vraag

Home

Iedereen heeft weleens ergens hulp bij nodig. Welzijn Ermelo biedt informatie, advies en ondersteuning op allerlei gebieden: geldzaken, ouder worden, jong zijn, sociale en praktische ondersteuning, relaties, mantelzorg en meer. Kijk hieronder of je vraag erbij zit. Zo niet, klik dan op de laatst optie.

Ik heb een probleem en/of zit in een vervelende situatie waar ik zelf niet uitkom. Kan iemand mij daarbij helpen, bemiddelen of ondersteunen?

Wanneer u zelf (nog) geen inzicht heeft in een probleem of niet weet hoe u verder kunt handelen, kunnen wij u daarbij van dienst zijn. Dit kan en mag van alles zijn, bijvoorbeeld over financiën en schulden, burenruzies en buurtbemiddeling, maar ook over relaties, gezinsleven, een overlijden, een scheiding, ziekte, verlies van werk, huisvesting, eenzaamheid en andere zaken waar het prettig of noodzakelijk is dat iemand met u meedenkt, bemiddelt of verder helpt. Uiteraard samen en in overleg met u.

Contact Maatschappelijk Werk:
Huib Jonker, Mirjam de Jonge & Gert Beens, 0341-567000, maatschappelijkwerk@welzijnermelo.nl
of klik hier voor meer informatie

tel: 0341 567 000

Contactpersonen financiën en schulden:
Kim Straatman
0341- 567000, kim.straatman@welzijnermelo.nl

Iedere donderdagochtend is er Financieel Café bij Welzijn Ermelo op het Raadhuisplein 10 tussen 10:00 en 12:00 uur. U kunt daar vrijblijvend uw vraag stellen op het gebied van financiën, administratie en schulden.

Contactpersoon buurtbemiddeling:

Mireille Heemskerk, 0341-567000, mireille.heemskerk@welzijnermelo.nl.

Wat voor soort activiteiten en diensten bieden jullie allemaal aan en voor wie?

We houden zowel een algemene activiteitenkalender als een dienstenkalender bij en we bieden zowel sportieve, als educatieve, als ondersteunende, als recreatieve activiteiten aan. De specifieke agenda’s kunt u kijken bij het desbetreffende menu-items. Kijk hier gerust op of u kunt vinden wat u zoekt. We organiseren activiteiten voor alle inwoners van Ermelo, dus van jong en oud, met of zonder beperking. U mag ook altijd contact opnemen als u er niet uitkomt of een activiteit mist.

Contactpersonen activiteiten jongerenwerk:
Chiel Lozeman & Monique Tuns
0341- 567000
jongerenwerk@welzijnermelo.nl

Contactpersonen Inloop (volwassenenwerk en mensen met een beperking_:
Wafa Fare & Mathilde Thijssen
0341-567000
wafa.fare@welzijnermelo.nl of mathilde.thijssen@welzijnermelo.nl.

Contactpersonen ouderenwerk:
Margreeth Drok & Anniek Sterk,
0341-567000
margreeth.drok@welzijnermelo.nl of anniek.sterk@welzijnermelo.nl.

Kan ik zo maar bij jullie binnenlopen voor een gesprek, vraag of kopje koffie?

Ja zeker, tenminste als we open zijn natuurlijk wel. We bieden hiervoor verschillende mogelijkheden. We houden op 3 locaties een open inloop.

 

Bij het jongerencentrum, locatie Raadhuisplein 10, kunnen jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 24 jaar terecht tijdens de open inloop. Deze is elke dinsdag, donderdag en vrijdag van 15:00 – 17:00 en ‘s avonds op dinsdag en woensdag van 19:00 – 21:00 open.

 

Tevens bieden we een open inloop op locatie Raadhuisplein 8 voor iedereen ouder dan 24 jaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 – 12:00 en van 13:30 – 16:30.

 

Op locatie IJsbaanweg 45 is er een open inloop van maandag tot en met vrijdag van 8:30 – 12:30 en 13:00 – 16:30.

 

Wilt u een probleem of situatie voorleggen aan een maatschappelijk werker? Dat kan op de locatie Raadhuisplein 12 (hoek Stationsstraat 118), op maandag- en donderdagochtend van 8:30 – 9:30.

 

Rondom financiële zaken, brieven van instanties, formulieren, belastingzaken etc. is elke donderdagochtend van 10:00 – 12:00 het Financieel Café aan het Raadhuisplein 10.

 

Contactpersonen financiën en schulden:
Kim Straatman
0341-567000
kim.straatman@welzijnermelo.nl

 

Contactpersonen maatschappelijk werk:
Huib Jonker, Gert Beens & Mirjam de Jonge
0341-567000, maatschappelijkwerk@welzijnermelo.nl.

 

Contactpersoon locatie Raadhuisplein 8:
Mathilde Thijssen en/of Wafa Fare, 0341-567000.
mathilde.thijssen@welzijnermelo.nl
wafa.fare@welzijnermelo.nl

Contactpersoon ouderenwerk:
Anniek Sterk
0341-567000,
anniek.sterk@welzijnermelo.nl.

 

Contactpersonen locatie jongerenwerk:
Raadhuisplein 10, Chiel Lozeman & Monique Tuns
0341- 567000
jongerenwerk@welzijnermelo.nl.

Hebben jullie ook plek voor (maatschappelijke) stagiaires?

Natuurlijk! We delen onze kennis graag met volgende generaties en daarbij waarderen we de verfrissende inbreng van jonge mensen. Scholieren uit het voortgezet onderwijs kunnen bij ons gericht hun maatschappelijke stage lopen of zelf kiezen voor een geheel eigen vervulling van hun “MaS” uren, wanneer dit aansluit bij het welzijnswerk. Scholieren kunnen zich aanmelden op de website www.mas4you.nl.

Ook studenten die stage moeten lopen vanuit hun mbo of hbo opleiding (diverse richtingen), zijn van harte welkom om te solliciteren.

Contactpersoon (alleen!!) maatschappelijke stage:
Hanneke Starre,
0341-567000,
hanneke.starre@welzijnermelo.nl.

Contactpersonen stages mbo en hbo (bekijk ook www.stagemarkt.nl)
Monique Tuns
0341-567000
monique.tuns@welzijnermelo.nl

Onze (vrijwilligers)organisatie wil graag gebruik maken van maatschappelijke stagiaires. Hoe werkt dat?

Fijn dat u jongerenparticipatie wilt stimuleren! U kunt het beste contact opnemen met Hanneke Starre. Zij is maatschappelijk stagemakelaar en bemiddelt tussen organisaties, scholen en leerlingen en kan u informatie geven over de achtergrond en praktijk, alsook tips over de omgang met jongeren.

Contactpersoon maatschappelijke stage:
Hanneke Starre
0341-567000
hanneke.starre@welzijnermelo.nl.

Onze organisatie wil graag Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Hoe werkt dit?

Hanneke Starre kan u meer informatie geven en u voorzien van de juiste achtergronden en u voorzien van een stappenplan, passend bij uw organisatie.

Contactpersonen:
Hanneke Starre
0341-567000, hanneke.starre@welzijnermelo.nl.

Verhuren jullie ook ruimtes van jullie locaties?

We bieden diverse ruimtes aan voor diverse doeleinden op de locaties Raadhuisplein 8 & 10 en IJsbaanweg 45.

Voor de mogelijkheden kunt u contact opnemen met één van onze beheerders, 0341 567 000, verhuur@welzijnermelo.nl

Kunnen jullie mij helpen met het opzetten en/of uitvoeren van een (nieuw) idee of initiatief?

Wanneer er een maatschappelijk, niet commercieel nut aan verbonden is, willen wij u graag helpen met raad en/of daad. Soms kan een tip of een doorverwijzing binnen ons netwerk al voldoende zijn om u op weg te helpen, maar we kunnen u ook helpen met het faciliteren van een activiteit door het aanbieden van middelen en/of diensten. Neem gerust contact op met het Leefbaarheidsteam Ermelo wanneer we u kunnen bijstaan voor een educatieve, recreatieve of sportieve activiteit voor jong en/of oud.

Contactpersonen Leefbaarheidsteam: 
Mireille Heemskerk & Jolanda Molemaker
0341-567000
info@leefbaarheidsteamermelo.nl
.

Kan ik via/bij jullie vrijwilligerswerk doen of informatie krijgen over vrijwilligerswerk, vrijwilligersbeleid en de Participatiewet?

Absoluut. We krijgen veel nieuwe, diverse vacatures omtrent vrijwilligerswerk in Ermelo binnen voor allerlei organisaties. Daardoor kunnen we u een leuke vacature op maat aanbieden. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan alvast het aanbod op de vacaturebank. Wilt u vrijwilligerswerk doen binnen Welzijn Ermelo of heeft u een vraag over vrijwilligersbeleid of de Participatiewet? Ook dat kan. Neem gerust contact op, ook als u vragen heeft over vrijwilligerswerk of op zoek bent naar een cursus omtrent vrijwilligerswerk. Contactpersonen: Hanneke Starre en Kim Straatman, 0341-567000, steunpuntvrijwilligerswerk@welzijnermelo.nl.

Ik ben op zoek naar een vrijwilliger of maatje. Kunnen jullie mij hierbij helpen?

We proberen u zoveel mogelijk van dienst te zijn. Wanneer we geen geschikte vrijwilligers in ons bestand hebben, kunnen we een vacature voor u plaatsen. U kunt zelf ook een vacature plaatsen via de vacaturebank van het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Komt u er niet uit of heeft u nog geen inloggegevens? Neem dan even contact op.

Contactpersonen:
Hanneke Starre en Kim Straatman, 0341-567000, steunpuntvrijwilligerswerk@welzijnermelo.nl

Ik zie mijn vraag er niet bij staan. Wat kan ik nu doen?

Neem contact op met  één van onze medewerkers en probeer zo specifiek mogelijk te zijn. Zij zullen u proberen verder te helpen of schakelen een collega in die er meer van afweet. Bel 0341-567000 of mail naar info@welzijnermelo.nl.