Ik wil wat doen

Home

Je inzetten voor de samenleving, voor een ander, je talenten gebruiken of op zoek naar invulling van je tijd en meer sociale contacten? Bij Welzijn Ermelo is alles maatwerk en is er heel veel mogelijk. Kijk hieronder of er iets voor je bij zit! Zo niet, klik dan op de laatste optie!

Ik wil:

vrijwilligerswerk doen

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die zich belangeloos willen inzetten voor iemand anders. Dat kan op allerlei manieren! Via ons Steunpunt Vrijwilligerswerk kun je in de vacaturebank kijken; daarin staan vacatures van vrijwilligersorganisaties uit heel Ermelo.

Bij Welzijn Ermelo zoeken we voor de Hulpdienst altijd mensen die tuintjes willen bijhouden of klusjes in en rondom het huis willen doen, mensen die hun technische inzicht willen delen bij het Repair Cafe of bij de Computer Hulpdienst, maatje willen zijn (ook ter ondersteuning voor mensen die beter Nederlands willen spreken, lezen en schrijven), helpen bij de dagelijkse boodschappen of iemand die slecht ter been is willen vervoeren. Maar ook zijn we vaak op zoek naar vrijwilligers voor bijvoorbeeld bardiensten, die helpen bij sportieve en recreatieve activiteiten binnen het jongerenwerk en ouderenwerk. Kortom; we willen graag gebruik maken van uw persoonlijke talenten.

Contactpersonen:
Hanneke Starre en Kim Straatman
0341-567000
steunpuntvrijwilligerswerk@welzijnermelo.nl.

zelf iets organiseren

Heeft u een leuk idee, maar niet de juiste middelen, faciliteiten of kennis om het uit te kunnen voeren? Het Leefbaarheidsteam Ermelo omarmt leuke, buurtgerichte ideeën en initiatieven en helpen en denken graag belangeloos met u mee. Het mag van alles zijn, zowel educatieve, als recreatieve als sportieve activiteiten, voor jong en/of oud.

Contactpersonen Leefbaarheidsteam: 
Mireille Heemskerk & Jolanda Molemaker
0341-567000
info@leefbaarheidsteamermelo.nl
.

een ruimte van Welzijn Ermelo gebruiken voor het aanbieden van een activiteit of dienst

Afhankelijk voor wat voor doel het dient, is dit mogelijk. We hebben diverse, (grote) ruimtes, met goede faciliteiten. Vraag naar de mogelijkheden!

Contactpersonen beheer en verhuur:
Beheerders Welzijn Ermelo
0341-567000
verhuur@welzijnermelo.nl.

maatschappelijk betrokken ondernemen (mbo)

U kunt het beste contact opnemen met Hanneke Starre. Zij kan u meer informatie geven en u voorzien van de juiste achtergronden en u voorzien van een stappenplan, passend bij uw organisatie.

Contactpersonen:
Hanneke Starre
0341-567000
hanneke.starre@welzijnermelo.nl

stage lopen bij Welzijn Ermelo

We hebben vaak ruimte voor (tijdelijke) stagiaires van diverse opleidingen. Zowel maatschappelijke stagiaires (MaS) als stagiaires van verschillende mbo’s en hbo’s zijn welkom om hun stage bij ons te komen vervullen. Maatschappelijke stagiaires kunnen kijken op www.mas4you.nl of er leuke stage te doen is bij Welzijn Ermelo. Mbo’ers en hbo’ers kunnen kijken op www.stagemarkt.nl. Contact opnemen mag natuurlijk ook.

Contactpersoon (alleen!!) maatschappelijke stage:
Hanneke Starre,
0341-567000,
hanneke.starre@welzijnermelo.nl.

Contactpersonen stages mbo en hbo (bekijk ook www.stagemarkt.nl)
Monique Tuns
0341-567000
monique.tuns@welzijnermelo.nl

een sportieve, recreatieve of educatieve activiteit bezoeken

Al onze activiteiten staan gebundeld op de activiteitenkalender (link), voor zowel jong als oud, met of zonder beperking. Kijk gerust of er iets voor u bij staat. Heeft u vragen over een activiteit?

Contactpersonen Inloop:
Mathilde Thijssen, mathilde.thijssen@welzijnermelo.nl en/of Wafa Fare, wafa.fare@welzijnermelo.nl, 0341-567000, 

Contactpersonen jongerenwerk:
Chiel Lozeman & Monique Tuns, 0341-567000, jongerenwerk@welzijnermelo.nl,

Contactpersoon ouderenwerk:
Anniek Sterk, 0341-567000, anniek.sterk@welzijnermelo.nl.

mensen en/of lotgenoten ontmoeten

We bieden hiervoor verschillende mogelijkheden. We houden op 3 locaties een open inloop. Bij het jongerencentrum, locatie Raadhuisplein 10, kunnen jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 24 jaar terecht tijdens de open inloop. Deze is elke dinsdag, donderdag en vrijdag van 15:00 – 17:00 en ‘s avonds op dinsdag en woensdag  van 19:00 – 21:00. Tevens bieden we een open inloop op locatie Raadhuisplein 8 voor iedereen ouder dan 24 jaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 – 12:00 en van 13:30 – 16:30. Op locatie Baanveger is er een open inloop van maandag tot en met vrijdag van 8:30 – 12:30 en 13:00 – 16:30.

We bieden ook gerichte, specifieke activiteiten en diensten alsmede activiteiten en diensten voo r mensen met een beperking. Kijk gerust voor een totaaloverzicht op onze activiteiten (en/of dienstenkalender.

Contactpersonen activiteiten jongerenwerk:
Chiel Lozeman & Monique Tuns
0341-567000
jongerenwerk@welzijnermelo.nl.

Contactpersonen Inloop( volwassenenwerk en mensen met een beperking):
Wafa Fare & Mathilde Thijssen
0341-567000 wafa.fare@welzijnermelo.nl of mathilde.thijssen@welzijnermelo.nl

Contactpersoon ouderenwerk:
Anniek Sterk
0341`-567000
anniek.sterk@welzijnermelo.nl.

iets veranderen aan een probleem of vervelende situatie, maar ik weet niet hoe

Wanneer u zelf (nog) geen inzicht heeft in een probleem of niet weet hoe u verder kunt handelen, kunnen wij u daarbij van dienst zijn. Dit kan en mag van alles zijn, bijvoorbeeld over financiën en schulden, burenruzies en buurtbemiddeling, maar ook over relaties, gezinsleven, een overlijden, een scheiding, ziekte, verlies van werk, huisvesting, eenzaamheid en andere zaken waar het prettig of noodzakelijk is dat iemand met u meedenkt, bemiddelt of verder helpt. Uiteraard samen en in overleg met u.

Contactpersonen financiën en schulden:
Kim Straatman
0341- 567000, kim.straatman@welzijnermelo.nl

Iedere donderdagochtend is er Financieel Café bij Welzijn Ermelo, u kunt daar vrijblijvend uw vraag stellen op het gebied van financiën, administratie en schulden.

Contactpersonen maatschappelijk werk:
Huib Jonker, Mirjam de Jonge en Gert Beens, 0341-567000, maatschappelijkwerk@welzijnermelo.nl.

Contactpersoon buurtbemiddeling:
Mireille Heemskerk, 0341-567000, mireille.heemskerk@welzijnermelo.nl.

iets doen, maar ik zie het er hier niet bij staan

Neem contact op met  één van onze medewerkers van de receptie en probeer zo specifiek mogelijk te zijn. Zij zullen u proberen verder te helpen of schakelen een collega in die er meer van afweet. Bel 0341-567000 of mail naar info@welzijnermelo.nl.