In de wijk

Uw leefomgeving is belangrijk. Contact in de buurt, elkaar kennen zorgt voor een prettiger leefomgeving. En daar is iedereen bij gebaat. Daarom investeert Welzijn Ermelo samen met u in uw wijk of buurt.

Lees meer

Wat is het
Welzijn Ermelo is op allerlei manieren aanwezig in de verschillende wijken van Ermelo. Ambulant jongerenwerk, sportactiviteiten in de wijken, activiteiten en ontmoeting voor ouderen en volwassenen en spreekuren.

Sinds 1 september 2015 kent Ermelo het Leefbaarheidsteam: een samenwerking tussen Welzijn Ermelo, wijkregisseur gemeente Ermelo, buurbeheerders UWOON en de wijkagenten. Het doel van dit team is om samen met u te zorgen dat de sociale samenhang in de wijken in Ermelo verbetert. Dit doen we door met u mee te denken en te faciliteren in het actief zijn in uw eigen wijk.

Wat doen we
We organiseren en ondersteunen mensen die iets willen organiseren of bereiken voor of in hun wijk. Er zijn een aantal bestaande activiteiten waar we een ondersteunende of organiserende rol in spelen.

We zijn actief op verschillende locaties: locatie Raadhuisplein 8 en locatie Raadhuisplein 10 (voorheen Pinel en jongerencentrum Plaza), locatie IJsbaanweg 45, ( De Baanveger), Sporthal Triade aan de Amanietlaan en De Orangerie aan de Dennenlaan.

Vanuit het Leefbaarheidsteam willen we samen met bewoners de leefomgeving in Ermelo verbeteren en er kunnen bijvoorbeeld meer buurtinitiatieven van de grond gaan komen.

Hoe werkt het
U kunt direct contact opnemen met de sociaal werker die betrokken is bij het soort activiteit waar u meer informatie over wilt of mee aan de slag wilt. Een overzicht van alle activiteiten bij u in de buurt  kunt u vinden op de website van het leefbaarheidsteam (www.leefbaarheidsteamermelo.nl), maar natuurlijk ook op deze website.

Mireille Heemskerk Sociaal Werker | Leefbaarheidsteam & Sociaal Team & Buurtbemiddeling 06 2070 0469

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Mireille Heemskerk.

Email Mireille