Maatschappelijk werk

Iedereen loopt in zijn leven wel eens tegen problemen aan. Dit kan op verschillende (leef)gebieden zijn zoals; huisvesting, financiën, sociale relaties, psychisch functioneren, zingeving, gezondheid, praktisch functioneren, werk en activiteiten.

Lees meer

De ervaring leert dat grip op het leven krijgen én houden, niet altijd eenvoudig is. Soms is het dan prettig dat er een maatschappelijk werker met u meedenkt of u verder helpt. Samen op zoek naar een manier om verder te komen. Dat is wat maatschappelijk werk doet.

Wat is het
De ondersteuning van het maatschappelijk werk passen we zo goed mogelijk aan op uw situatie. Het begint met het bespreken van het probleem; daarna zoeken we samen naar een passende oplossing of gewenste situatie om naar toe te werken. Het is ons uitgangspunt dat we zoveel mogelijk kijken wat u zelf kunt doen vanuit uw kracht, maar ook waar u steun vandaan kunt halen; bijvoorbeeld uit mensen om u heen. Waar nodig en gewenst werken we samen met andere organisaties.

Wat doen we
Het maatschappelijk werk biedt:

– Zowel individuele gesprekken als gezamenlijke gesprekken met bijvoorbeeld partner of familie;
– Groepsgericht werk. Bijvoorbeeld op gebied van assertiviteit;
Hulp bij Financiën en Schulden en toeleiding naar schuldhulpverlening.

Hoe werkt het

Allereerst bespreken we welke vragen u heeft en tegen welke problemen u aanloopt. Maar ook is het belangrijk om te bespreken wat u zelf al geprobeerd hebt om het probleem op te lossen. Zo werken we samen om een probleem op te lossen en opnieuw de kracht te vinden om door te gaan. Soms is het nodig om een aantal gesprekken te hebben om verder te komen of opnieuw in uw kracht te komen staan.

Soms is een vraag praktisch en is één gesprek voldoende en kan daarna telefonisch contact verder voldoende zijn. Zo bekijken we bij ieder persoonlijk wat nodig is en wat je behoefte is. Het belangrijkste is dat u uiteindelijk weer verder komt.

De hulp die het Maatschappelijk Werk biedt is vrijwillig en er zijn geen kosten aan verbonden. Wat u met de maatschappelijk werker bespreekt, wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

U kunt direct contact opnemen met één van de maatschappelijk werkers, via het algemene e-mailadres (maatschappelijkwerk@welzijnermelo.nl) uw vraag stellen.

Maatschappelijk Werk Sociaal Werkers 0341-567000

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Maatschappelijk Werk.

Email Maatschappelijk

Onze diensten

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met één van de maatschappelijk werkers.

Maandag: Gert Beens,  06 2070 0587
Dinsdag: Huib Jonker, 06 1396 9811
Woensdag: Mirjam de Jonge, 06 2070 0574
Donderdag: Mirjam de Jonge, 06 2070 0574
Vrijdag: Nanda Jansen, 06 3071 6550