ANWB AutoMaatje binnenkort in Ermelo van start

Hulpdienst 15-03-2018

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk.

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Ermelo toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin.

 

Als vrijwilliger vervoert u met uw eigen auto tegen een kleine kilometervergoeding minder mobiele plaatsgenoten. De professionals van ANWB en Welzijn Ermelo bieden het AutoMaatje platform waarop dit duurzaam mogelijk is.

 

We zijn de eerste gemeente op Noord West Veluwe die deze dienst gaat uitvoeren!

 

Wilt u ook een AutoMaatje worden voor minder mobiele plaatsgenoten? Of zou u het leuk vinden om de telefoon te beantwoorden en de ritten in te plannen?

 

Wees welkom op de voorlichtingsbijeenkomst van de ANWB en Welzijn Ermelo op dinsdag 20 maart a.s. om 10 uur, locatie De Baanveger, IJsbaanweg 45, Ermelo.

Bel : 0341 – 56 7000 of mail  anwbautomaatje@welzijnermelo.nl