Expositie Kunstenaars Da Vinci

Jongeren 04-12-2017

Gedurende de maanden december, januari en februari is er op het Raadhuisplein 8, Pinel een expositie met schilderijen van kunstenaars van Atelier Da Vinci te zien.

Drie kunstenaars exposeren met een aantal indrukwekkende en kleurige werken.  Roel de Kleine, Ria Nijenhuis en Kees Blok hebben allen een geheel eigen en herkenbare stijl.

 

Roel de Kleine

Roel de Kleine is een gedreven kunstenaar die zich laat inspireren door zijn omgeving. Roel heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld waarbij zijn ‘gezicht’ regelmatig op het doek verschijnt. Zijn schilderijen hebben een sterk lijnenspel. De kleurkeuze wordt bij Roel bepaald door zijn stemming en de fase van het jaar.

 

Ria Nijenhuis – Tijhuis

Ria is autodidact en is in eerste instantie begonnen met ecoline en Oost-Indische inkt. Zij werkte voornamelijk in zwart/wit. Later ging zij over op het werken op gekleurd papier en begon zij ook met andere kleuren te werken. Langzaamaan stapte Ria af van het alleen zwart wit werken. Zij ging gebruik maken van steeds meer technieken, zoals pastelkrijt, acrylverf en textiele werkvormen. Momenteel werkt Ria het liefst op doek, waarbij zij put uit haar bijna oneindige fantasie. Ria is tevens bezig met het ontwerpen van logo’s en het decoreren van 3-dimensionale objecten

 

Kunstenaar Kees Blok

Kees is een gepassioneerd schilder. Zijn stijl is vrolijk en trefzeker. Op dit moment schildert Kees vooral dieren, die hij door middel van dikke lagen op het canvas zet. Zijn werk is fascinerend om naar te kijken, mede door zijn kleurgebruik.

 

De expositie is toegankelijk tijdens de openingsuren van de Inloop, dus maandag tot en met vrijdag van 9:00 – 12:00 uur en van 13:30 – 16:30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen door te mailen naar Mathilde of te bellen naar 0341 560 268.