Gratis workshops voor alle Ermelose vrijwilligers op 4 december

Hulpdienst 12-11-2019

Vrijwilligers maken Ermelo mooi! Als blijk van waardering organiseert het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn Ermelo op woensdag 4 december in De Dialoog een ontspannen en feestelijke middag voor iedereen die vrijwilliger is voor ons dorp.

Wees van harte welkom voor een hapje en een drankje, volg een workshop als je wil, kom luisteren naar muziek en ontmoet elkaar.


Programma
:

Men kan vanaf 14:00 uur doorlopend inlopen voor koffie/thee, een hapje en een drankje.

Daarnaast worden er diverse workshops aangeboden waarvoor aanmelden wenselijk is:

 

Workshop Zumba

Iris Buursink van Heel Ermelo Beweegt zal tijdens deze middag een les Zumba verzorgen. Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. Wil je kennismaken met Zumba of ben je er al bekend mee en heb je zin in een dansje. Doe dan gezellig mee.

TIJD: 14: 00—14:45 uur en van 15:00—15:45 uur.

 

Zorgen voor jezelf en de ander

Iedereen weet dat je goed voor een ander kunt zorgen als je όόk goed voor jezelf zorgt. Toch wil dit er nog wel eens bij inschieten. Dit maakt dat veel mantelzorgers en vrijwilligers het risico lopen overbelast te raken, hoe kun je dit voorkomen? Hoe kun je zorgen voor jezelf? Tijdens deze bijeenkomst krijg je tips en handvatten om naast de zorg voor de ander, jezelf niet te vergeten.

Deze bijeenkomst wordt verzorgd door Mentaal Gezond Noord-Veluwe.

TIJD: 14: 00—14:45 uur

 

Nieuwe generatie ouderen

Oud(er) worden doen en willen we allemaal. Het is een natuurlijk proces. Hoe we er mee omgaan is niet altijd even vanzelfsprekend en soms best lastig. Hoe wil je de nieuwe rol als oudere invullen, zodat lichamelijke beperkingen en het wegvallen van mensen uit de omgeving goed kan worden ‘opgevangen’ én glans en zinvolheid worden behouden of hervonden. Dit proces vraagt om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden en inspiratie. In deze korte workshop zullen we hier samen over nadenken.

Deze bijeenkomst wordt verzorgd door Mentaal Gezond Noord-Veluwe.

TIJD: 15: 00—15:45 uur

 

Vanaf 16:00 uur kan men onder het genot van een hapje en drankje genieten van de muziek van Vocalis Hommelus. Vocalis Hommelus bestaat uit één dirigent, vier tenoren, twee baritons en twee bassen. Dit muziekensemble zal met veel plezier een wisselend repertoire verzorgen.

Deze middag wordt georganiseerd door het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn Ermelo met financiële ondersteuning van de Gemeente Ermelo. Opgave voor de workshops via steunpuntvrijwilligerswerk@welzijnermelo.nl of 0341-551678.

 

Download hier de uitnodiging

Datum: 4 december

Locatie: Dialoog (Raadhuisplein 2 in Ermelo)
Tijd: 14.00 – 17.00 uur