Samen Ouder Worden – Verminderen van Eenzaamheid

Ouderen 31-01-2020

Ermelo is een prachtige gemeente om oud te worden. Er een breed scala aan organisaties die mensen ondersteunen bij het ouder worden. Desondanks zijn er in Ermelo ook ouderen die zich eenzaam voelen. Of dwalen en onzeker zijn omdat het geheugen hen in de steek laat. Daarbij is er ook onder ouderen “stille” armoede. Er zijn ook ouderen die op hoge leeftijd nog heel zelfstandig kunnen wonen maar door het wegvallen van leeftijdgenoten en het ontbreken van mantelzorg in een isolement komen. Soms kan het ook ingewikkeld zijn om een goed overzicht te hebben van wat er is. Aansluiten bij goede hulp en ondersteuning vraagt maatwerk. Professionals helpen daarbij, maar zeker ook vrijwilligers zijn daar onmisbaar in.

Uitnodiging!

 

Ermelo is één van de 40 gemeentes die mee doet met het landelijke programma Samen Ouder Worden. Op 23 januari 2020 hebben we een mooie eerste bijeenkomst gehad, waarbij diverse organisaties betrokken waren. We willen hier graag een vervolg aan geven en u uitnodigen op;

 

Donderdag 13 februari 2020

16:30 uur – 19:00 uur

Locatie De Baanveger, IJsbaanweg 45 te Ermelo

 

Voor Ermelo hebben we gekozen voor het thema “Samen eten”, omdat gezonde voeding bijdraagt aan gezond en vitaal ouder worden. Samen eten geeft ook verbinding en ontmoeting. Samen eten zorgt ook voor verminderen van eenzaamheid. Graag maken we samen met u een keuze voor de onderwerpen waar we de komende tijd mee aan de slag willen gaan.

Heeft u als inwoner van Ermelo, als vrijwilliger of als professional belangstelling voor dit onderwerp, dan bent u van harte welkom op 13 februari! En neem ook gerust iemand mee 😉

Voor soep en een broodje zorgen wij!

 

 

Voor aanmelden graag een mail naar;  Arianne Diepeveen a.diepeveen@samenouderworden.nl of per tel. 06 51 34 17 73.

Wilt u aangeven met hoeveel personen u komt?

 

Met vriendelijke groet,

Arianne Diepeveen

En namens,

Welzijn Ermelo, Stichting Present, Diaconaal Platform, Thuiszorg, Praktijkondersteuner huisarts, NPV, Thuiszorg, Gemeente Ermelo, Voedselbank.