Verslag: Koffie en voorlichting voor ‘de meiden’

Ouderen 23-10-2019

Donderdag 17 oktober j.l. hadden wij weer onze koffieochtend in de Orangerie. De groep ‘meiden’, 18 stuks, zouden deze morgen voorlichting krijgen.

Door: Anniek Sterk, ouderenwerker

 

Ik had het Rode Kruis uitgenodigd met de workshop “Goed Voorbereid”

 

De 2 praktijkdocenten waren zeker goed voorbereid, want op tafel lagen allerlei folders, kaartjes en zelfs een bingospel.

 

De eerste opdracht was om allemaal te gaan staan en als je het antwoord op de vraag schuldig bleef, kon je weer plaatsnemen op je stoel. (oftewel je was af)

De vragen gingen vooral om het voorkomen van diverse noodsituaties thuis of buitenshuis, maar ook wat te doen als je je in een benarde situatie bevond.

Met vragen als: heeft u losliggende matjes of snoeren, een zaklantaarn (en…checkt u regelmatig de batterijen) heeft u een noodpakket met bijv. water, houdbare maaltijden, lucifers en kaarsen en hoe staat het met uw EHBO-doos , heeft u een lijstje met contactpersonen en waar heeft u het ‘verstopt’.

 

Ook tijdens het bingospel kwam er een goede discussie op gang en werden we met de neus op de feiten gedrukt.

 

Bruikbare tips, duidelijke uitleg, het advies: kijk eens goed rond in je eigen huis, koffie en een lekkere koek en natuurlijk een flinke dosis humor, waren de ingrediënten van deze morgen. Men vond het heel gezellig, maar vooral heel leerzaam en voor herhaling vatbaar.

 

Anniek Sterk