Workshop voor vrijwilligers: Hulp vragen, hulp krijgen

Buurtbemiddeling 24-09-2018

Als je hulp vraagt, dan kan je samen met anderen zoeken naar een oplossing die je alleen niet vindt. Er kan dan een grote last van je schouders vallen.

Maar vaak denken we dat we alles zelf moeten kunnen en dat we anderen niet moeten lastig vallen. Er zijn echter maar weinig mensen die erin slagen om spontaan jouw gedachten te lezen en te begrijpen. Als jij hen dus niet zelf om hulp vraagt, zullen ze wellicht niet naar jou toe stappen. Daarom is het erg belangrijk dat je vragen durft te stellen en hulp durft in te roepen. Dit kan deugd doen voor jezelf, maar ook voor anderen. Die anderen zijn immers opgelucht omdat ze niet meer moeten proberen om je gedachten te lezen.

 

Maar waarom is het dan toch zo moeilijk? Wat houdt ons tegen? Daarnaast is het ook heel moeilijk om hulp te krijgen. Het ‘voelt’ vaak niet goed als een vrijwilliger moet komen om iets voor jou te doen, waarbij jij toekijkt hoe hij het doet, of dat er iemand komt om thuis je kind of partner of ouder gezelschap te houden zodat jij kunt zwemmen. Waarom is het zo moeilijk om hulp te ontvangen?

 

Hoe kunnen we er als vrijwilliger rekening mee houden dat het voor de ander soms moeilijk is dat jij er bent. Samen zoeken we in deze workshop naar valkuilen en oplossingen.

 

De bijeenkomst wordt verzorgd door Yvonne Ruigrok, sinds 1988 werkzaam als preventiewerker. Met als doel te voorkomen dat problemen voor mensen erger worden dan nodig is.

 

U kunt zich telefonisch of via e-mail aanmelden voor deze workshop. Aanmelden is verplicht!

Welzijn Ermelo, Steunpunt Vrijwilligerswerk Raadhuisplein 8 3851 NT Ermelo T. 0341-551678 E. steunpuntvrijwilligerswerk@welzijnermelo.nl