Steunpunt Vrijwilligerswerk

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk Ermelo biedt informatie en advies aan vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. We bieden cursussen aan voor vrijwilligers en dragen bij aan de bekendheid van en de waardering voor vrijwilligerswerk door middel van promotieactiviteiten.

Lees meer

Daarnaast is er natuurlijk de vacaturebank, voor iedereen die op zoek is naar vrijwilligerswerk of naar vrijwilligers. Tenslotte houden we ons ook bezig met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen door bedrijven in de samenleving.

Wat is het
Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn Ermelo is een vraagbaak voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties, promotor van vrijwilligerswerk en bemiddelaar tussen vrijwilligers en organisaties.

Wat doen we
Het hart van het Steunpunt Vrijwilligerswerk is de vacaturebank. Vrijwilligersorganisaties laten daarop weten wat ze zoeken en vrijwilligers kunnen aangeven dat ze interesse hebben in de vacature of de klus. Daarnaast wil het Steunpunt Vrijwilligerswerk het de (toekomstige) vrijwilligers zo makkelijk mogelijk maken bij de uitvoering van hun taken als vrijwilliger. Hierbij gaat het niet alleen om het helpen bij het vinden van geschikt vrijwilligerswerk, maar ook bijvoorbeeld bij het behartigen van belangen en met vragen over zaken rond het vrijwilligerswerk. Daarbij kunt u zoal denken aan vragen over de vrijwilligersvergoeding of hoe het zit met vrijwilligerswerk en het ontvangen van een uitkering.

Twee keer per jaar zorgen we voor een cursusaanbod voor vrijwilligers, waarbij we vraaggericht willen werken. De input van u als organisatie of individuele vrijwilliger is dus zeer welkom.

Rondom de Dag van de Vrijwilliger begin december organiseren we diverse activiteiten en PR waarbij de promotie van vrijwilligerswerk in brede zin het doel is.

Bovendien adviseren we vrijwilligersorganisaties over zaken als vrijwilligersbeleid, werving, behoud van vrijwilligers en wet- en regelgeving. Als deelnemer in het samenwerkingsproject Samenleving En Route houden we ons bezig met vrijwilligers met een afstand tot de arbeidsmarkt die door bijvoorbeeld de Participatiewet weer aan de slag willen.

Hoe werk het
Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk?

Klik hier om naar de vacaturebank te gaan (opent in nieuw venster).
Iedere dinsdag -en donderdagmiddag van 14:00-16:00 is er een inloopspreekuur. Hier kunt u terecht voor een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden in vrijwilligerswerk.

Wilt u als vrijwilligersorganisatie een vacature plaatsen? Log hier in of neem even contact op via 0341-551678 of steunpuntvrijwilligerswerk@welzijnermelo.nl 

U kunt ook even bij ons binnenlopen voor persoonlijk advies of contact zoeken via email of telefoon.

Voor andere vragen over vrijwilligerswerk, ondersteuning bij het zoeken of het werven, advies over andere zaken waar u als vrijwilliger of organisatie tegenaan loopt kunt u contact opnemen met één van de betrokken medewerkers.

Hanneke Starre Sociaal Werker | Steunpunt Vrijwilligerswerk en Hulpdienst & Maatschappelijke Stage 0341 551 678

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Hanneke Starre.

Email Hanneke

Onze diensten

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Hanneke Starre of Kim Straatman.